За време на посетата на повеќе населени места низ Македонија, генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски, придружуван од организациониот секретар Миле Зечевиќ, имаше средби со граѓани, членови и поддржувачи на СДСМ.

На средбите со граѓаните на Крушево, Гостивар, Долнени и Богданци се разговараше за досегашната работа на Владата предводена од СДСМ, процесот на реформи коишто ги носат промените,  но и за идните предизвици на Македонија, особено во делот на економијата и евроинтеграцискиот процес.

– Зад нас е една година на промени. Промени што донесоа повисока минимална, но и зголемена просечна плата од 5.6 отсто, повисоки пензии, зголемени и навремени субвенции за земјоделците, трајно решен проблем со стечајните работници, намалени трошоци за живот преку укинување на радиодифузната такса и воведување евтина тарифа на струјата, како и нови инвестиции и нови работни места, беше една од пораките на Кирацовски.

Промените, истакна Кирацовски, нема да застанат, продолжуваме да ја менуваме Македонија, од поделена, скарана и изолирана земја, нашата држава станува земја за пример, земја која сите ја гледаат како идна полноправна членка на евро-атлантските организации.

Во периодот што следува претставници на раководството на партијата продолжуваат со интензивни посети на општините и населените места низ Македонија, на кои ќе се разговара со граѓаните за актуелните теми, се слушaат нивните идеи и ставови за реформите.