Новоформираниот клуб во футсал, Победа, вечерва, во спортската сала на ООУ “Добре Јованоски”, го игра третиот натпревар од Втората лига.

Екипата на КМФ ПОБЕДА ПРИЛЕП успеа да го совлада КМФ БАЛКАН 2017 со резултат од 8:2.

СТРЕЛЦИ НА ГОЛОВИТЕ: ВИКТОР ТОШЕСКИ х4, СТЕФАН СПИРКОСКИ x2, БОРЧЕ СРКЕСКИ, БОРЧЕ МАКЕШОСКИ.
ЗА НАЈДОБАР ИГРАЧ ПРИЗНАНИЕТО ГО ДОБИ  ДАВОР ИЛИОСКИ(голман).