Легендарниот италијански голман ги договорил сите услови за двогодишна соработка со првакот на Франција и останува само да се стави автограм на истиот.
После 17 години поминати во клубот од Торино, 40.годишниот голман одлучи да го напушти Јувентус.
Јасно и поради што. Во клубот од Париз ќе заработува двојно повеќе отколку кај „црно-белите”.
Едне од најдобрите голмани во историјата на фудбалот за две години престој во Париз ќе заработи 16 милиони евра.