Шеесет и тригодишен маж бил измамен од непознат сторител во комплексот клиники „Мајка Тереза“.

Додека чекал со сопругата во одделот за ортопедија, непознат маж му се претставил како доктор вработен на клиниката и почнал да му објаснува за болеста на неговата сопруга. Му понудил дека може да им помогне да ја забрза процедурата за терапијата, по што на човекот му зел 12.000 денари. Кога лицето ги зело парите, не се вратило повеќе.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.