Која ароганција и глупост!

Досегашните политичари вели таа ,биле фрустрирани и заслепени од големината на западните политичари и дипломати и затоа се однесувале поданички и со скршена кичма за разлика од неа, без ден меѓународно искуство, која ќе разговарала со нив на друг начин. Крајно потценувачки.

Гордоста не се продавала и не се купувала туку се заслужувала, ама таа,со својата ароганција, ќе му ја вратила на овој народ.Господ нека ни е на помош.

По падот на режимот на Груевски и смената на Ѓорѓе Иванов, Македонија ја изгубила гордоста и таа, Гордана ,умната на мајка, сега повторно ќе и ја вратила на Македонија изгубената гордост од времето на Мијалков, Камчев, и Груевски кои се на црната листа на САД..

Мицко “Бисерко” може вода да и носи. Што би рекол: Водата е влажна. Сонцето е топло.

И се чуди: Што си така нервозен?

Глупоста и глупавоста не смеат да ве нервираат.А особено не ароганцијата, цинизмот, омаловажувањето и предвремениот триумфализам.

Навикнете се на нив.

Тоа Македонија ќе ја направи повторно грда .Ако гласате за нив.

 

Пишува: Проф. Ѓорѓи Спасов