Роберто Манчини ќе стане официјален тренер на Италија во следните 24 часа, објави „Sky Sport Italia“.

Според публикацијата, дете страни конечно ги решиле сите
детали од договорот на специјалистот и во вторник, 15 мај, ќе биде официјално промовиран.

Манчини ќе добие околу 2 милиони евра годишно, а договорот ќе биде за две години.

Во неделата, Зенит Ст. Петербург објави дека го раскинува договорот со тренерот по взаемна согласност, без надоместок.