Почеток на нов месец секогаш претставува добра можност да се потсетиме за досега сработеното. МВР ЗА ГРАЃАНИТЕ: Транспарентно и отчетно – октомври 2023.

МВР за Граѓаните

– „Отворен кабинет“ – СВР Велес,

– Прв академски час на Факултетот за безбедност при Универзитетот „Свети Климент Охридски“

– Партнерството со МПС вроди со реализација на пет зголемувања на платите на вработените за 6 години

– Пуштање во употреба новиот објект на Одделот за форензички испитувања при МВР, најголема форензичка лабораторија на Балканот, капитален проект со ИПА средства од пристапната помош на Европската Унија.

– Посета Полициски камп Белица

– „Детска недела“ со дечињата од детската градинка „Ангел Шајче“ од Куманово

– Посета на полициските службеници кои спроведуваат засилени активности во функција на поголема безбедност за граѓаните од Општина Аеродром

– Отворање на 22. Традиционален меморијален турнир во мал фудбал во С.Ц. „Јане Сандански“

– Национален саем за храна и пијалоци – “Вкуси ја традицијата”

– Успешна спасувачка акција на алпинисти од САЕ Тигар и Хеликоптерската единица на МВР на Осоговските планини

– Меѓународна спортска манифестација во традиционално борење Пеливан, с.Цветово

– Свечена Академија по повод 8 Октомври – Денот на ослободувањето на Крива Паланка – 79 години слободна Крива Паланка

– Плакета од претседателот на Сојузот на борците од Народноослободителната и антифашистичка војна од 1941 – 1945, Никола Стојановски

– Одбележување на 25-годишнината од постоењето на Канал 5 Телевизија

– Честит 11 Октомври – Денот на народното востание на македонскиот народ!

– Средба со претставници од Лекарската комора на РСМ предводени од претседателката, Калина Гривчева Старделова

– 30 години од првиот официјален натпревар, кога на 13 октомври 1993 година, Македонија гостуваше во Крањ каде, под македонските знаме и химна, ја победи Словенија со 4:1.

– Како гаснат пожари хеликоптерите при Одделот за воздухопловни единици во рамки на МВР

– Промоција на развојната рамка на Црвениот крст на Република Северна Македонија „Трансформација 28”

– Oткривање на спомен обележје во чест на ликот и делото на загинатиот припадник на македонската полиција Игор Драганов”

– Панел дискусија на тема „Поддршка на бранителите на демократијата во Авганистан”

– Средба со претставнички од здружението „Иницијатива за правата на жените од Шуто Оризари“ предводени од извршната директорка, Салија Халим – Бекир

– Обука за ангажирање и зајакнување на младите во борбата против радикализација и насилен екстремизам, во организација на ОБСЕ и Факултетот за безбедност

УНАПРЕДУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНАТА СОРАБОТКА

– Република Северна Македонија и МВР – домаќини на Министерски форум за правда и внатрешни работи ЕУ-Западен Балкан во Скопје.

– Средба со амбасадорот на Делегацијата на Европската Унија во РСМ, Дејвид Гир, како и новиот заменик шеф на Делегацијата на ЕУ во земјава, Бен Нупнау.

– Одбележување на Националниот ден на Шпанија – 12 Октомври на покана од Амбасадорот на Кралството Шпанија, Хозе Луис Лозано Гарсија

– Фронтекс на јужната граница е логичен след на соработката со ЕУ, бегалски кампови во државата нема да има додека не станеме членка на ЕУ

– Средба со министерот за внатрешни работи на Кралството Шпанија, Фернандо Гранде Марласка Гомез

– Панел дискусија во организација на Фондацијата ,,Фридрих Еберт“ во Скопје и Регионалниот Дијалог на Југоисточна Европа во Сараево

ИНТЕРВЈУА И ГОСТУВАЊА

– Канал 5

– 360 Степени

– Сител

– „Трилинг“ на ТВ24

– Канал 5И

– Интервју за германскиот дневен весник со 56-годишна традиција, Neue O