WEST HOLLYWOOD, CALIFORNIA - NOVEMBER 17: Matthew Perry attends the GQ Men of the Year Party 2022 at The West Hollywood EDITION on November 17, 2022 in West Hollywood, California. Phillip Faraone/Getty Images for GQ/AFP (Photo by Phillip Faraone / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Американското здружението на филмските актери (SAG) ја исправи неправдата и постхумно му оддаде чест на Метју Пери.

Во саботата во Лос Анџелес постхумно беше одликуван Метју Пери, а покрај него постхумна награда доби и Хари Белафонте.

Наоми Вотс го претстави сегментот, пофалувајќи ги покојните актери за нивниот придонес во професијата и белегот што го оставија.

„Изгубивме толку многу извонредни актери во изминатата година, но бидејќи тие го допреа светот со својот талент, сите ја споделуваме нивната загуба“, рече таа.

„Ние кои работевме со нив, покрај нив, длабоко ја чувствуваме нивната загуба и нивното отсуство. Се разбира, секогаш ќе се сеќаваме на нив“, додаде Вотс.