Македонскиот институт за медиуми денеска ќе ја додели наградата „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија во 2017 година.

На годинашниот конкурс се пријавиле 38 автори, со вкупно 60 стории обработени во 154 текстови/прилози, објавени на интернет портали, телевизии, дневни весници и во неделници.

Наградата за најдобра истражувачка сторија се доделува традиционално по седумнаесетти пат, како дел од заложбите на МИМ за унапредување на професионалното новинарство и на демократските вредности во земјава.