Во продолжение прочитајте што најчесто лажат жените за сексот што никогаш нема да му го признаат на партнерот.

Глумење оргазам

Над 95 отсто од жените признаваат дека глумeле оргазам, а дури 60 отсто велат дека тоа го прават редовно. Како главна причина наведуваат дека гледаат дека тоа нема да можат да го постигнат, не сакаат да го повредат мажот и сакаат да го скратат времетраењето на сексот. Дури 80 отсто од жените велат дека самиот оргазам не е потврда за добар или лош секс, ниту пак дали уживале во него.

Број на партнери

Иако ова само по себе е глупава тема што навистина нема смисла, ако се појави – тешко може да се очекува од повеќето жени да ја кажат вистинската бројка. Причината не мора да биде нужно конкретниот број на партнери, туку социјалната перцепција за тоа колку се смета за прифатливо, дали тоа ќе предизвика прашања и слично.

Самозадоволување

Жените често се срамат да признаат дека мастурбираат, додека за мажите таквата активност се смета за природна и нормална. Многу истражувања откриваат дека 60 проценти од жените работат редовно, 30 повремено, а 10 проценти воопшто не работат.

Замислувајќи го другиот

Ако некоја жена некогаш рекла дека за време на секс не замислува никој друг освен партнерот, и таа лажела во таа ситуација. Објаснување? Жените фантазираат исто како и мажите, а тоа не мора да значи апсолутно ништо за врската или уживањето во сексот.

Неговата големина

„Огромен е“, „Навистина е голем“, се изјавите кои жените често ги кажуваат затоа што мислат дека мажите сакаат да ги слушнат. Факт е дека мажите се тие кои повеќе внимаваат на должината на пенисот, додека за жените се поважни либидото на партнерот, несебичноста во сексот, креативноста, преземањето иницијатива…