Новинарката, Сашка Цветковска е овогодишен добитник на наградата “Сигнал за Европа”, која што ја доделува “Репортери без граници-Австрија”.

Цветковска оваа награда ја добива како награда за минатогодишниот труд со Меѓународниот проект за известување за огранизиран криминал и копупција и НОВАТВ.

Наградата ќе биде доделена на 22 овој месец во Виена, Цветковска е првиот новинар од Македонија кој ја добива оваа награда.