Полицијата во Милвоки, најголемиот град вo американската сојузна држава Висконсин, понуди награда од пет илјади долари за информација која би довела до пронаоѓање на украдено дело на Пабло Пикасо.

Станува збор за оргинална графика на Пикасо од 1949 година која лани била украдена од галерија во Милвоки. Нејзината вредност се проценува на 50 илјади долари.

Пикасо има нацртано само 30 графики и секоја од нив е потпишана со зелена боја во десниот долен агол.