Адвокатот Љубомир Михајловски е новиот претседател на Адвокатската комора на Македонија. Тој претходно беше директор на Царинската управа, а во периодот од 2004 до 2006 година беше и министер за внатрешни работи, пред Гордана Јанкуловска да застане на чело на министерството.

За негови заменици се избрани Јелена Ристиќ и Бесим Реџепи. Изборот за нов претседател на адвокатската комора се случуваше синоќа во Струга. За  претседатели беа кандидирани и  Звонко Давидовиќ,  Наташа Трпеновска Тренчевска, Димитар Панчевски и Александар Тортевски.