По повод денот на Царинската управа директорот Сугарески додели плакети и пофалници

31

По повод 14ти април, денот на Царинската управа денес доделив 2 плакети со повелба на Британската служба за јавни приходи и царина и на Државниот пазарен инспекторат за долгогодишна успешна соработка.

Пофалница доби Г-ѓа Снежана Илиева како истакнат ликовен уметник која во повеќе наврати донираше уметнички дела и учествуваше во подготовки на значајни документи од меѓународни и национално значење.

На 11 царински службеници им доделив пофалници за постигнати исклучителни резултати во работењето, висок степен на ангажираност, вонредни залагања, самоиницијативност при спроведување на работните задачи, покажана одговорност и ентузијазам во работењето.