Евросонг спаѓа во најпрестижните музички натрпевари во кој се вложуваат големи пари за се да е перфектно, но оваа година Естонија ги надмина сите со вложените 65.000 евра за фустанот на нивната претставничка Елина Нечаев.

Таа носеше невообичаен фустан на кој се проектираше светлина.

Настапот во Лисабон беше воедно и најскапиот сценки настап во историјата на Евровизијата.