Затвореник предизвикал пожар во притворското одделение.

„Вработен во Казнено поправната установа „Затвор Охрид“ пријавил дека во една од собите во притворското одделение, Л.М. (31) од Куманово, најверојатно со запалена цигара, запалил ќебиња и јоргани во просторијата каде бил сместен“, соопшти МВР.

Од екипа на Територијалната противпожарна единица Охрид, како и од вработените во затворот, пожарот бил изгаснат.