Новинарите добија непристоен предлог од Претседателот Иванов. Ги повикуваа на наводен брифинг, а им понудија да потпишат изјави со кои бараат пристап до класифицирани информации.

Транспаренстност, политиканство или војна меѓу разузнавачките служби – ПРОВЕРЕНО влезе подлабоко во последната афера во која се случи обид од нејасни причини новинарите да се злоупотребат во војната со информации која ја водат разни домашни и странски служби со сериозни импликации по евроинтегративните процеси на земјата.

Продукција: Истражувачка Репортерска лаборатија – ИРЛ Македонија
Продуцент и главен уредник: Сашка Цветковска
Уредник: Маја Јовановска
Редакција: Александра Денковска, Биљана Секуловска, Јован Димитров
Камера: Трајче Антоновски
Графика: Елена Митревска
Монтажа: Дарко Стефановски, Божидар Јoвановиќ