Денеска со почеток од 10 часот во времетраење од 1 час, на Тунел 1 – Демир Капија – десна страна, смер Скопје – Гевгелија ќе се извршуваат работни активности внатре во тунелот.

АМСМ соопшти дека поради тие причини ќе биде намалена брзината на 40 километри на час и сообраќајот ќе се одвива по една коловозна лента, односно по левата.