Директорот на ирскиот авио-превозник Рајанер Мајкл О’Лири денеска информираше дека компанијата ќе купи стотина авиони од типот Боинг 737 МАКС 200, односно блиску од максималниот број летала кои може да ги набави од американскиот производител.

О’Лири рече дека со овој потег, компанијата ќе ја намали потрошувачката на гориво и ќе превезува повечќе патници.