Молам навивачите на Шкендија да се информираат дека да си граѓанин во Европа значи да си сексуално слободен , вклучително и за жените , вклучително и ако сакаме да се курваме за и без пари , без никакви сексуални (себе)репресии , фрустрации и инхибиции.

По, по, јас сум македонско девојче , курва најголема , курва европска , западна и инфиделска , и топ ми е! Ни на крај памет не би се менувала да живеам во свет со вашиот затуцан , ( сексуално!) репресивен и женомразачки светоглед ! А вие не сте може свесни ( освен што потсвеста ве открива ) , бајаги сте за жалење , по сексуална основа де, ама , за ваша среќа, во Европа имаме лек и за тоа.

Мастурбацијата и гледањето порно се ок , не се грев, а порното е дури достапно и за беспари на нет. Имаме и секс-шопови со играчки за потреби и како вашите , а дури и проституцијата за речиси сите сексуални ориентации, афинитети, депривации и дисфунционалности е ок , под одредени услови секако , пред се , ако е доброволна , а трудот регулиран, соодветно платен и заштитен .

ФБ статус на проф. Каролина Ристова-Астеруд