Рускиот патријарх Кирил се вакцинирал против коронавирус

17

Рускиот патријарх Кирил во март се вакцинирал со една од руските вакцини против коронавирус, изјави шефот на одделението за односи со јавност и медиуми на Синодот на Руската православна црква, Владимир Легојда.

Тој за РИА Новости, по состанокот на Синодот на РПС, предводен од патријархот Кирил, изјави дека ги примил двете дози на вакцината пред 20 март и дека се чувствува добро по вакцинирањето.

Првиот директен состанок на членовите на Синодот на Руската православна црква годинава се одржа во манастирот Даниловски во Москва, а сите негови учесници носеа заштитни маски.