На Заев и Ципрас попладнево им се додели награда за мир во сојузната германска покраина Хесен. Наградени се за нешто кое никој пред нив не го сторил. Што значи дека со Заев добиваме награди за мир, во наше име се решаваат тридецениски спорови, на државата и се јакне реномето, угледот и важноста, се она кое и беше одземено во срамната ера на Груевски.

Со Мицкоски денес што добиваме? Засега ништо, и добро што е така. Само политика на мир и соработка може да ја победи нивната политика во која ќе владее атмосфера на страв, тужби, прислушување, досеја, следење, уцени, казни, молчење…

Само политика која генерира мир е вредна политика.