Додека Христијан Мицкоски тера политиканство, Владата се бори против коронавирусот и донесе вистински мерки за сите!

Мерки вредни 200 милиони евра кои значат грижа за секој работник, за секој човек, за секое семејство, кои значат зачувување на работните места и гарантиран приход кај секој работник. Така постапуваат одговорни политичари.

Неодговорните како Мицкоски седат од страна и напаѓаат без аргументи, напразно, само политикански. Да сакаше да помогне Мицкоски ќе се откажеше од парите кои ги добива од граѓаните.

Мицкоски прво да каже како ќе ги врати милионските долгови што ВРМО-ДПМНЕ ги има, и што ќе прави со стечајот во неговата партија па после нека кажува мерки, ако ги има.

Нема да дозволиме татковината да падне во стечај како што посакува Мицкоски. Заедно со граѓаните ќе се справиме со коронависрусот и со економските последици.