Владата на вонредна седница денеска ќе донесе зајакнување на рестриктивните мерки со цел спречување на ширење на коронавирусот, дознава Revolucioner.press.

Препорака да се затворат сите угостителски објекти во следните 14 дена стигнала од Кризниот штаб, а притоа ќе биде и зголемен полицискиот час.

Полицискиот час сега ќе биде од 20 часот навечер до 5 часот наутро.