Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски го испрска со вода претседателот на Собранието Талат Џафери, па му ја зема картичката за гласање, по што Џафери даде пауза и стана да си оди, но беше запрен од Груевски, при што дојде до турканица меѓу нив двајца. Собраниското обезбедување интервенираше и ги раздели пред да дојде до тепачка.

Ова се случи веднаш откако Џафери ја стави на дневен ред точката за Законот за употреба на јазиците.