Перцепцијата на секоја личност е неразделно поврзана со неговиот карактер Она што го забележуваме на прв поглед, може да открие многу за нашите навики, желби и очекувања, но и за стравовите што ги потиснуваме.

Што прво видовте на илустрацијата погоре? Ова е токму она што открива што навистина ве вознемирува.

Јаболко

Црвеното јаболко е симбол на љубов и страст во многу култури.

Ако јаболкото беше првото што го привлече вниманието, веројатно минувате низ длабоки романтични искуства и се плашите дека вашите чувства нема да ви возвратат.

Можеби е време да го отворите срцето кон личноста што ја сакате и да ја дознаете вистината, каква и да е.

Дете

Децата се олицетворение на едноставност и искреност, чистота на душата и невиност. Ако прво го забележите момчето на илустрацијата, тоа значи дека сè уште го барате вашето внатрешно дете на кое не му оди добро во светот на возрасните.

Можеби сè уште сте лути на некој од вашето семејство што некогаш ве повредил, можеби сте несигурни или ви е разнишана самодовербата? Време е да размислите што точно ве мачи и како да се ослободите од тие стравови.

Кловнови

Ако најпрво ве привлекоа двата кловнови што стојат од двете страни на вратата на илустрацијата, тоа открива дека често го менувате расположението и се борите со насилни внатрешни битки.

Вие самите не сте сигурни како ќе реагирате во одредени ситуации, особено кога сте во „непознат терен“ и со луѓе на кои не можете да им верувате. Несигурноста и недовербата се вашите најголеми стравови што се обидувате да ги сокриете од другите.

Пајак

Со векови, пајакот е симбол на смртта и уништувањето. Ако пајакот беше првото нешто што го забележавте на илустрацијата, вие најверојатно сте во тешка животна ситуација или во овој момент го доживувате настанот како несовладлив проблем.

Обидете се да ги разгледате работите од друга перспектива – можеби е полесно да најдете решение за тоа што ве мачи.

Череп

Илустрацијата содржи оптичка илузија, и ако веднаш го забележавте черепот, тоа покажува дека не уживате во животот во овој период и дека набљудувате сè што се случува низ темна призма. Исто така, можно е да паничите и да се плашите од смрт и често да размислувате за тоа, тагувајќи се што не го постигнавте она што сте го зацртале.

Ако неодамна изгубивте личност која ви значеше многу, многу е веројатно дека ова е коренот на вашата вознемиреност и „црни мисли“ од кои не можете да се ослободите.