Синоќа во 22:00 часот во Велес од слобода бил лишен триесет и осумгодишен кумановец по кого од 9.01.2018 година била распишана потерница поради бегство од казнено-поправната установа „Идризово“.

Тој ќе биде спроведен повторно во казнено-поправната установа.