Ликовната колонија Галичник, со својата последна сесија 2017  е дел од официјалната програма на познатата балканска манифестација Сараевска зима и учествува со своја изложба наречена “Common Space”.

Ликовната колонија Галичник, со својата последна сесија 2017 година и нејзините учесници: Светлана Волиц – Србија, Џулија Хопкинс – Велика Британија, Рок Богатај – Словенија, Симон Далеманс – Белгија, Рената Папишта – Босна и Херцеговина, Фидан Бејтулаху – Косово и македонските учесници Ана Јовановска, Ангел Миов и Горанчо Ѓорѓиевски е дел од официјалната програма на познатата балканска манифестација Сараевска зима и учествува со своја изложба наречена “Common Space”.

Истата се отвори во саботата, 3.03.2018 година, во галеријата Collegium Artisticum.

Изложбата трае до 14.03.2018 година. Куратор на проектот е Ана Франговска.