Компанијата Фејсбук загубила околу 37 милијарди долари по скандалот со протекување на личните податоци на повеќе од 50 милиони корисници.

Тоа ги исплаши инвеститорите па вредноста на акциите на Фејсбук паднаа околу седум проценти, објави Си- Ен- Ен.

Извршниот директор и основач на Фејсбук Марк Цукерберг претрпе загуба од четири милијарди долари.

Падот на вредноста на акциите уследи откако американските официјални лица повикаа за истрага поради тоа што личните податоци на 50 милиони луѓе од Фејсбук се земени и злоупотребени без одобрување.