На денешните локални избори во Србија, се гласаше во приватна куќа во сопственост на Петар Младеновиќ на Звездара. Во неговата куќа денеска имаше две избирачки места.

Пред неговата куќа на Звездара денеска имаше гужва, но комшиите стрпливо го чекаа својот ред.

Младеновиќ раскажува дека неговата куќа ја има отстапено за гласање повеќе од 15 пати и дека неговите соседи го почитуваат имотот.

Освен Петар и неговата сестра Надежда ја отстапува куќата за гласање.