Швајцарски фудбалски навивачи резервирале хотел во погрешен руски град. Тие наместо на Ростов на Дон каде што репрезентацијата на Швајцарија го играше мечот против Бразил, резервирале хотел во Ростов Велики, кој е над 1280 километри северно од Ростов на Дон. Навивачите и се обратиле на полицијата кога не успеале да го најдат хотелот по пристигнувањето во Ростов на Дон.