Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов ги смирува жителите на улицата Христо Татарчев во Кисела Вода.

Тој во изјава за медиуми вели дека ниту една улица нема да се затвори и дека сите ќе имаат пристап до кружниот тек кој ги спојува Кисела Вода и Аеродром.

-На куржниот тек се работи согласно правила, сите граѓани ќе имаат пристапен пат до него, вели Шилегов за Фокус.

Жителите на овој дел од Кисела Вода претходно излегоа на протест откако при изведба на градежните работи на улицата, почнаа да се поставуваат ниски ивичници на влезот од улицата.