Претседателот на Собранието, Талат Џафери, испрати новогодишни пакетчиња со книги за дечињата хоспитализирани на Детската клиника во Скопје. До Посебното основно училиште „Иднина“ во Скопје и до Посебното основно училиште „Златан Сремец“ испрати нагледни средства за настава за секое училиште во согласност со потребите на учениците и наставниците и соодветните наставни програми.

Со оглед на здравствените протоколи во насока на почитување на мерките за заштита, особено на најмалите, претседателот Џафери не присуствуваше на доделувањето на пакетчињата. Тој испрати честитки и писма за благодарност за вработените во споменатите институции, во кои се заблагодари за работата и делата што вработените ги реализираат секојдневно, за нивната посветеност во работата и во вонредни услови истакнувајќи дека среќата треба да се споделува зашто на тој начин таа расте и обзема.