Нечесниот Максим

Најциничен кон Пендаровски во дебатата на претседателските кандидати на МТВ беше познатиот Максо. Човекот со дигната глава, говор и и стил на Дуче Мусолини, изгледа...

Ало, Демохристијани! Гордоста е смртен грев

Не е јасно дали кандидатката на ВМРОДПМНЕ за претседател, по своето убедување е либералка, социјалдемократка или демохристијанка, која за својата кандидатура ја бара и...

ВМРО – МВРО никогаш повеќе!

Пред неколку дена ВМРО беа фатени со лажни анкети и ширење на лажни вести. Денеска ВМРО – МВРО го уапси Фуркан Салиу, новинарот кој ги...

Македонија со Гордана повторно грда, не горда

Која ароганција и глупост! Досегашните политичари вели таа ,биле фрустрирани и заслепени од големината на западните политичари и дипломати и затоа се однесувале поданички и...

ПОСЛЕ ТРИ ПОЛИТИЧКИ ПОРАЗИ ВО ЕДЕН МЕСЕЦ, ДПМНЕ ДЕНЕС СИ ИЗВРШИ ПР САМОУБИСТВО

ДПМНЕ ДЕНЕС СИ ЈА УДРИ ПРОПАГАНДАТА ОД СОПСТВЕНАТА ГЛАВА: Денес во официјално соопштение од Подрумот за лажни анкети и лажни вести чувме врвно безобразие дека...

Иднината на државата лежи во разбирање – инклузивност

Иднината на државата лежи во разбирање – инклузивност Усвојувањето на Националната развојна стратегија(НРС) означува пресвртен момент во историјата на нашата држава. За прв пат од...

Потребна е реформа на вредносниот систем

Имаме сè, но во основа не поседуваме ништо. Затоа што над нашите глави стои долг, кој ни се насмевнува и се восхитува на нашата...

Глупост невидена

Глупост невидена е да се казнува некој во Македонија што до 12.ти овој месец не сменил лична карта или возачка дозвола заради името Северна...

Зошто Техничкиот министер изјави дека возачките дозволи ќе важат на територијата на Македонија, иако...

Прашање бр.1: Зошто Техничкиот министер изјави дека возачките дозволи ќе важат на територијата на Македонија, иако се со старото име? Одговор: Затоа што во партијата...

Ние сме генерација која никогаш нема да се врати

Генерација која одеше на училиште и пеш се враќаше од училиште. Генерација која сама си ги пишуваше домашните задачи за да можeме што побрзо да...

Препорачано

Актуелно